You are currently viewing Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi

Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi

()
Prosty przepis na biszkopty w czekoladzie, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego.

Składniki:

  • 1 op. biszkoptów okrągłych
  • 1/2  szklanki mleka
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 90-100 g czekolady gorzkiej
  • 10 dkg orzechów laskowych

Przygotowanie:

  1. Do rondelka wlej mleko. Zacznij podgrzewać na małym ogniu. Dodaj pokruszone czekolady i zacznij powoli mieszać drewnianą łyżka lub małą trzepaczką, aby dobrze połączyć składniki. Uważaj, by nie przypalić.
  2. Gdy czekolada będzie już płynna i połączy się z mlekiem, mieszaj jeszcze parę minut. Zdejmij z ognia. Czekolada powinna być gęsta i jednolita.
  3. Rozłóż biszkopty na dużym płaskim talerzu płaską częścią do góry. Ułóż je z odstępami.
  4. Orzechy wsyp do czekolady i wymieszaj. Małą łyżką nakładaj po kilka orzechów z czekoladą i delikatnie nałóż na biszkopty. Rozdziel po równo całą czekoladę i orzechy na wszystkie biszkopty. Możesz też nie dawać orzechów do czekolady, tylko polać czekoladą biszkopty i położyć na nią parę orzechów.
  5. Wstaw ciastka do lodówki na minimum pół godziny. Jednak ciepłe też są wyśmienite.

Przepis zawiera link sponsorowany.

Oceń tekst:

Kliknij w wybraną gwiazdę, by dać ocenę

Oceny / 5. Twoja ocena:

Oceń jako pierwsza!

Jeśli Ci się spodobało,

obserwuj mnie w social mediach i udostępnij dalej!

Bardzo mi przykro, że ten tekst nie spełnił Twoich oczekiwań.

Pomóż mi ulepszyć ten artykuł!

Co wpłynęło na taką opinię?

Uważasz ten artykuł za wartościowy? Podziel się nim z innymi! Dziękuję!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.