Praliny czekoladowe z musli



 Składniki:

  • 200g gorzkiej czekolady (2 tabliczki)
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek musli z rodzynkami
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2-3 łyżki pokruszonych migdałów w płatkach
  • 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca (mogą być dowolne inne)
  • 1 łyżka żurawiny suszonej
  • wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

  1. Czekoladę połam i razem z masłem i mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej. Cały czas mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. 
  2. Składniki sypkie wymieszaj ze sobą w miseczce i wsyp do czekolady. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. 
  3. Gdy masa będzie zimna i twarda, ręcznie formuj małe kuleczki. Część obtocz w wiórkach kokosowych, część w kakao. 
  4. Ułóż na talerzu i włóż do lodówki. Schłodzone smakują najlepiej. :) Mi kulki nie wyszły za bardzo, ale smak jest rewelacyjny!
Podziel się w Google Plus

O autorce Anna Wojtyna

Jestem Ania, mama, która uwielbia gotować, piec i jeść oraz blogować. Więcej o mnie znajdziesz na stronie "O mnie"

0 komentarz(y) :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad w komentarzach. Czytam wszystkie komentarze i staram się odpowiadać na każdy z nich.
Pozdrawiam i zapraszam do szukania innych inspirujących przepisów lub porad rodzicielskich!