Kaszka z prażoną gruszką i rodzynkami

Składniki:

  • 200 ml wody lub mleka świeżego
  • ok 2 łyżki kaszki kukurydzianej lub ok 2,5 łyżki mannej (pszennej)
  • kilka łyżeczek prażonej gruszki z cytryną i rodzynkami
  • opcjonalnie 3-4 łyżeczki płatków owsianych

Przygotowanie:

  1. Kaszkę przygotuj wg podstawowego przepisu z dodatkiem płatków owsianych. Wyjdzie prawie owsianka, dobrze zrobi brzuszkowi Twojego brzdąca. Zrobiłam tak kolejnym razem, więc na zdjęciu jej nie zobaczycie :)
  2. Gotową kaszkę przelej do miseczki, dodaj prażoną gruszkę z cytryną i rodzynkami. Wymieszaj i ostudź.
  3. Ta wersja kaszki jest dla starszych maluchów. Nie wiem, od kiedy małe dzieci mogą jeść rodzynki, ale po skończeniu roku na pewno tak. Jednak ważne, by nie zawierały konserwantów. Znajdziesz takie w Lidlu (marka własna), dobrze znane marki najczęściej zawierają dwutlenek siarki.
Podziel się w Google Plus

O autorce Anna Wojtyna

Jestem Ania, mama, która uwielbia gotować, piec i jeść oraz blogować. Więcej o mnie znajdziesz na stronie "O mnie"

0 komentarz(y) :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad w komentarzach. Czytam wszystkie komentarze i staram się odpowiadać na każdy z nich.
Pozdrawiam i zapraszam do szukania innych inspirujących przepisów lub porad rodzicielskich!